8/05/2014

• Poetic lyric

Ahojte, drazí ♥
... tento článek byl psán za jednoho, prázdninového nočního bdění...

... a tak tady teď sedím u počítače, se svou milovanou kočičkou na klíně. Růženka mě doslova přepadla, když mi svým nevinným tělíčkem skočila do náruče, potom, co jsem ji s točité židle vystrnadila. Mé neotesané dobytí místa bylo zapříčeno potřebou něco napsat. Poslouchajíce Kasabian, jednu z mých aktuálně nejoblíbenějších kapel. 

"Není to se mnou lehký
A dovedu tě k šílenství
Alespoň nejsem slizkej
Jen se snažím spravit svět
Jestli chceš, vezmu tě ven
A mám pocit, že tě dokážu udržet vzhůru celou noc
...
Unavenej z přijímání objednávek
Vyrovnávání se s poruchami
Ti špatní mají moc
Kysne mi z toho mléko..."


... ten band jsem si vážně zamilovala. Vážní, ale s grácií svou vlastní, se špetkou odlehčení v podobě nebrání se tak zcela vážně. Ještě si mé já nestačilo všimnout písně, nazývající se slovem z textu. Vlastně už jo. Název shrne celý song. Slovo od slova, sloka od sloky... výstižně shrnuto - skvost.

...
Asi bych si měla něco udělat s vlasy. Každý se měníme. A vlasy mám už nějakou dobu stejné... a ne. Tohle myšlení je nepatřičné. Jen zaexperimentuji s účesy.

...
(Růženka to vzdává a z klína přeťápká na volný kousek židle, kde se stočí k mým skrčeným nohám.)

...
Jako kdybych cítila poryv letních lásek... budu ráda, když to všem zúčastněným v klubu: "Podívejte, chodíme spolu, léto forever, muck." opravdu vydrží...

...
Tuto větu vytesat do kamene: "Křivda je jednou z nejsilnějších emocí, která má na naši psychiku ale i fyzické tělo destruktivní vliv."

...
Konečně bych mohla zabořit pořádně "frňák" do učení. Když ono... vnímání světa okolo je tak rozptylující.

Mějte se sluníčkově
Vaše poetická blogerka






PS. Smajlíky jsem vynechala zcela vědomě ... neznamenat, že je tento post být zcela ironický... schválně se zkuste pozastavit nad tím, co je a co ne... drtivá většina je jak psána, tak dána :D