9/05/2015

• Deník vysokoškolačky • Psycho příprava

Pac a pusu všem, kterým již začala škola + pevné nervy, zásobu pocitu "chtění se učit" a neprokrastinace... ;)

*kuk do nadpisu*
Pouze úzký okruh mých nejbližších ví o mém přijetí na VŠ. Nechtěla jsem to takhle vykřičet do světa, ale... bude to dobrých pár let součást mého života, takže na blog o tom psát je skoro až povinností.

I teď mám v sobě jistou eufórii ohledně přijetí... sen se stává skutečností...

Má malá odmlka souvisela právě s předzápisem a jako bonus brigádou.
Předzápis je... božínku... -_- ... strašně prdění s tím :D ... vsadím se, že ostatní s tím takové problémy neměli :D ... je to sice taková malá "úředničina" v systému školy po netu, ale... no, konec, už o tom dál nebudu vést monolog, opět bych se naštvala :D

Mám bobky (ne, tak, jako před maturitou, ale...) z nového prostředí, nových lidí, nového systému, nového učiva,... nikdo nemůže určit, jak budu všechno zvládat. Má střední byla oborově zcela jiná, Samozřejmě odlišná i náročností, je to vysoká škola, kde studuje každý za sebe, všechno si víceméně shání sám, žádné poznámky pod nos, žádné mega milosti před závěrem školního roku,... bude to záhul. 

Má psycho příprava = ustavičné sjíždění webu školy, přemýšlením, co vše je nezbytné pro přežití na koleji, přemýšlením, co vše je potřeba na přežití ve škole, šetření každé korunky,... 
... nechám svou maminku dlouhé sny jen s naší Růženkou...
... nechám tu přítele... 
... ty opravdu skutečné přátele...
... nechám tu... kus sebe... miluji svůj domov, své útočiště, své zázemí...
... jako chudá studentka, ne závislá na rodičích jako někteří, mám strach i o peněžní stránku... 
... přechod ze středoškolského života na vysokoškolský není sranda. Zatím, co spoustu lidí mi vypraví pozitiva ohledně volnějšího stylu chození do školy, pařby, sranda na kolejích,... já vidím, jakožto nováček v takovém světě, spíše... obavy.

Seznamovací schopnosti jsou u mne velmi sporné. Jsem spíše plachý člověk chránící si svůj osobní prostor před špatnými lidmi. Introvertní bytost. Špetkový extrovert bývám jen mezi "svými"... těmi, co by mne nikdy neodsoudili.

Pamatuji si slova na mou adresu jedné Paní učitelky během maturit: "Chtělo by to, více se obrnit." ... proti stresu, špatných pocitům,... vykládám si to na více frontách.

"Jedno zkouškové je jako jedna maturita." - tak to mne také ubíjí :D

Podtrženo sečteno, mé já je svázáno neviditelnými lany... dusící... nerozvázatelné... do začátku mého školního roku, kdy se lana jako mávnutím kouzelného proutku rozplynou...

Na druhou stranu se těším. Těším i netěším... viď, H.* ... :)

Můj hlavní poznatek: maturant má mega prázdniny! Prakticky od konce května jsem doma, pomalu to vypadá jako nekonečné prázdniny :D ... ale nebojte, ke konci září mi to taky nastane.

A další věc... nesnáším balení -_-
Každou neděli a pátek se budu muset balit a rozbalovat !!! -_- ... kdyby jen to rozbalováním, ale to balení :D ... nesnáším balení věcí a tečka :D

Držte mi palce na mé pouti k vysokoškolským titulům :)


Vaše skoro-vysokoškolská blogerka