2/23/2012

Jaká barva vlasů, je pro mě ta pravá?

Mamka mi pořád říká, že nejlepší je si vlasy nebarvit, protože naše přírodní barva nám byla dána, takže nám sluší nejvíc, taky jinak nám byla ušitá na míru. Já ji na to, skoro pokaždý, řeknu, že podle mě je to docela pitomost, protože závisí na celkovém vzhledu člověka. No a pak se většinou pohádáme. Ne, jinak. Dohadujeme se. Barva se určuje podle přírodní barvy vlasů, barvy pleti a očí. Znáš, že se barvy dělí na teplé, studené a ty se dělí ještě na jarní a podzimní, (- teplé), letní a zimní (- studené)? Podle typu se pak určuje nejen barva vlasů, ale i oblečení a líčení.
                     4_large 

Jarní typ
Do tohoto typu se řadí ty dívky, které mají světlou pleť, mohou mít broskvový odstín pleti a docela časté jsou i pihy. Oči bývají většinou zelené nebo modré a přirozená barva vlasů je teple blond nebo měděná. Tady se k tobě nejvíc hodí různé odstíny přírodních barev, vyhni se tmavé barvě vlasů, vypadala nepřirozeně.

Letní typ
Máš bledou až růžová pleť s blonďatou nebo světle hnědou barvou vlasů. Oči modré, čokoládové nebo zelené. Dívky letního typu si můžou dovolit různé odstíny blond barvy. Dobře budeš vypadat i v kombinaci světle hnědé a platinové. Pokud máš ale pleť opálenou, pak vyhni zrzavým odstínům.

Podzimní typ
Tenhle typ má narůžovělou pleť, někdy olivově zbarvenou, barva očí modrá, zelená i hnědá a světle hnědé vlasy. Pro tebe je nejlepší rezavá barva vlasů. Ta má řadu různých odstínů - můžeš zkusit jemně načervenalou, zlatou nebo rudou, skvěle vypadá i tmavá blond. Vlasy rozzáří i červený melír. Čemu by ses ale měla rozhodně vyhnout je moc tmavá barva vlasů s modrou a fialovou, které sluší jenom zimnímu typu.

Zimní typ
Tenhle typ má světlou pleť, někdy s olivovým nádechem. Má tmavé oči i vlasy, na kterých se ale většinou brzy objevují šediny. Tomuhle typu sluší tmavě hnědá nebo černá barva vlasů. Pro zářivý lesk jsou dobré barvy v odstínu mahagonu nebo tmavé čokolády nebo můžeš vyzkoušet světlé proužky-projasní tvůj obličej. Nehodí se k tobě příliš světlá barva vlasů, která by vypadala nepřirozeně.