4/01/2020

Buda ♥ pešť - vol. I - Vzlétáme

Jaké bylo mé překvapení, když jsem pod vánočním stromkem našla obálku s lístečkem "2 noci v Budapešti". PANEBOŽE! MÉ VYSNĚNÉ MĚSTO! No, co Vám budu povídat, nehorázná radost a nedočkavost, kdy už konečně nastane ten čas, kdy se budeme procházet po, podle mého, jednom z nejkrásnějších měst na světě. Po dlouhém promýšlení, složitých výpočtech a plánovaní, se rozhodlo, že jako dopravní prostředek zvolíme letadlo. Poprvé v našich životech.

Trable jménem letiště
Možná to znáte, příprava na let, kromě balení podle letištních pravidel, obnáší i brzké vstávání (pokud tedy letíte dopoledne). Přeskočím cestu a dojdu k tomu nejzásadnějšímu a nejhoršímu, co se v rámci naší Budapešťské výpravy událo. Museli jsme zaplatit pokutu, kvůli odbavení, které jsme před cestou neudělali online. Pecka. Ani nebudu psát tu částku, asi bych se musela přitom opět naštvat, jak zbytečný výdaj to byl, každopádně to bylo pro dva chudé mladé lidi vážně dost. Hrůza. Na tuto patálii navázal problém, že nám ta pokuta nešla zaplatit mojí kartou, ještě, že M. fungovala, dvojitá hrůza. A aby toho nebylo málo, tak jsem "pípala", ale to byla jen taková třešnička na letištním dortu. 

Téměř u cíle
Po nalezení našeho gatu (konečně!) nám ohlásili zpoždění. Po uplynutí doby zpoždění jsme se nasoukali do autobusu plného lidí a dojeli k letadlu. V samotném letadle další "čekačka" a celková prodleva letu vycházela na, bez mála, hodinu. Pecka.

Letová recenze
Samotný let byl pohoda, trochu to trhá nic hrozného. Jen bych měla dodat, že jsme s přítelem letěli úplně poprvé. Seděli jsme, v rámci úspor, bohužel, odděleně, ale i tak jsme si ho užili. Tedy, spíše já si ho užila, můj Milovaný měl výhrady. Vzlet, stoupání, klesání, přistání, nejlepší okamžiky premiérového letištního entrée.



V příštím článku se zaměřím na památky, které jsme navštívili.

Mějte se fajn!

ED