11/13/2016

Střípky z Designbloku 2016

Na poctu tomuto veletrhu přináším pár autorských fotografií.

27. – 31. 10. 2016

My se zúčastnili hned prvního dne. Fotek mám, oproti jiným ročníkům, málo, spíše jsme se dívali, diskutovali, kochali. A že bylo čím se kochat.


Memento Mori
Lust navržený Maximem Velčovským a vytvořen značkou Lasvit. Je oslavou narození a smrti - části kostlivců a baněk. Inspirací byla Kostnice u Kutné Hory. Velčovský se stal zároveň absolutním vítězem Designubloku za další dvě expozice lustrů.



Toto šatstvo bylo vyvěšeno nad těmito sochami v Art House. Spolu s ním se promítal na zdi ve výklenku krátký dokument, kde postavy měly šaty na sobě a pohybovaly se lese nebo na mýtinách. Vybavuji si, že se tam louskal oříšek. :D V den DB jsem krátký úryvek dala na InstaStories.




Výstavní prostor Nespressa - ta vůně by člověka porazila. ♥


*Potlesk mému milému za tuto skvostnou fotografii.*

To lámání světel, hra s barevnými odrazy mě dostala. Proč a proto dávají sami Švédští designéři interiéru: "What is real and what is just a projection of our own mind? Each house, object and poem gives awareness to different emotions."

•••
Musím uznat, že fotka je úplně na pí... sek, takže Vám ji ani neukáži, ale hodím sem odkaz. Šlo o splétané šperky Dagmar Kastnerové - http://www.dagmarkestner.com/gallery-category/989/.
•••

Dále mě zaujalo:

- a speciálně tato slečna, která si nechala před zraky všech vytetovat loga známých oděvních firem, atd... aby upozornila na konzumní oděvní společnosti.

Již teď vyčkávám další ročník ♥

Designem nabitá