5/08/2016

Žumpa blogerek

Jako každá blogerka zajímající se o drby (který Pepa s kterou Ančou, znáte to), tak i já čtu slavnou "žumpáckou" diskuzi na Vinted. Teď jsme ve třetí dekádě tohoto fóra, minulá byla nařčena z lynčování a uzamčena. Žeru jí od jejího založení, byla mou věrnou přítelkyní při některých přednáškách. Co se z ní postupně stalo je docela mazec. Postrach všech známých blogerek. Jakmile se tam nějaká zmíní netrvá dlouho a některý její fan ji informuje nebo dokonce ona sama bleskurychle zareaguje a poté napíše svou reflexi.

Myslím si, že je vždy na místě některé věci uvést na pravou míru, osvětlit mlžné informace a očistit se od drbů. Ovšem v reálném světě, obhajovat se před lidmi virtuálně je věc jiná. Zvláště ve fóru, které je cíleně založeno na kritických poznatcích. Volila bych formu ignoru, pročetla bych a snažila si z toho vzít něco ke svému osobnímu zdokonalení, vylepšení tvorby a jistých přístupů své prezentace. Opačně to potom vypadá takto: kopání, ospravedlňování, brečení,... jako kdyby nebylo jasné, že takhle jsou mnohem více zranitelní. Dělají ze sebe mučedníky, tím mnohem více burcují kritiky a tím škodí jen sami sobě.

Virtuální svět je svět založený převážně na anonymitě a jak by vůbec bylo možné se obhájit před převážně anonymní masou lidí?

Tak nějak jsem měla potřebu se k tomuto fenoménu taky vyjádřit a je mi lépe se vyjádřit tady, v mém osobním virtuálním světě.
Mějte se božsky!
Vaše blogerka