1/14/2013

Aknelot - čistící krém a maska 2 v 1

Protože každá z nás ví, jak moc je důležité pravidelné čištění pleťi, zvlášť pro nás mlaďochy ;D, tak přináším jakousi recenzi na "čištič" od našeho českého výrobce.

Co má na svědomí podle štítku:
"Čistící krém a maska 2 v 1 je nový přípravek v řadě Aknelot, který byl speciálně vyvinutý pro náročnou péči o mladistvou a problematickou pokožku. Obsahuje účinný komplex aktivních látek a jemných tenzidů, který pomáhá: jemně umývat pokožku a šetrně ji zbavovat všech nečistot a přebytečné mastnoty, čistit ucpané a stahovat rozšířené póry, zlepšovat kondici pleti a snižovat riziko akné. Lze ho použít 2 způsoby: jako mycí krém: naneste přiměřené množství přípravku na předem navlhčenou pokožku, krouživými pohyby jemně masírujte do vytvoření souvislé vrstvy a poté opláchněte. jako stahující masku: naneste rovnoměrně a v tenké vrstvě na vyčištěnou pokožku, nechte působit a potom pečlivě opláchněte. Nepoužívejte v okolí očních partií."

Jak to vidím já:
Krém je na obličeji velice příjemný, má jemnou, hustější konzistenci. Hrozně mi připomíná pěnu na holení. Vůně mi vyloženě nevadí, ale že by mi nějak zvlášť byla příjemná se říci nedá, má to být vůně šalvěje, salicylu, s přídavkem zinku a talaku. Ne vážně netuším, co je to talak :) Po vyčištění je pleť jemná a opravdu zlepšená - stažené póry. Moje použití spočívá v tom, že ho používám na mytí. Funkčnost má výbornou. To samé se nedá říci o použití číslo dvě - jako slupovací masku. Jestli se tomu tak vůbec dá říkat. Člověk by řekl, že slupovací je proto, že se slupuje, ale tahle se smývá :D Ještě jsem ji tak ani nepoužila, protože když jsem viděla, zaschlý až skoro ztvrdlý nános krému na víčku, tak jsem ani nechtěla. No tak možná ještě změním názor, uvidíme :) S tím souvisí i to, že se celkem špatně smývá, pečlivost opláchnutí se pak dělá docela dlouho.

Cena: 56 Kč
Tubička: 75 ml

Značku Aknelot jsem objevila teprve nedávno, ale myslím, že si od ní ještě něco někdy pořídím ;)

ladynectarine.blogspot.com
(Obrázek má na sobě adresu mé staré stránky, ale což, jsem moc líná to předělávat :D)

LadyNectarinebarometr: 90 %