12/22/2015

All I Want For Christmas Is You

Pomalu, ale jistě se má maličkost dostává do Vánoční nálady...

Letošní shánění dárku proběhlo lépe, než předchozí léta - již týden před štědrým dnem jsem měla všechno nakoupeno a zabaleno. Žádný stres, žádné shánění na poslední chvíli. Musím se pochválit a zároveň jsem v šoku. To se mi nestalo za mou éru nakupování dárku nikdy.

Nálada doma je idylická. Svíčičky hoří, do sluchátek mi hraje Mariah Carey a její All I Want For Christmas is You, Dean Martin - Let it Snow, Frank Sinatra, soundtrack Grinche,... úplné Vánoční pohlazení duše... za oknem svítí betlémek, cukroví se úspěšně vytrácí z ledničky (i když bylo řečeno, že má vydržet do kalendářních svátků, ale ta vůně, chuť, lákadlo na povánoční plynatost a oplácanost - nejde mu zkrátka vzdorovat),... můj pečící um se projevil následovně: nepečené datlové koule obalené v kokosu, umixované novým tyčovo-klasik mixérem, koupeným v zájmu všech, při příležitosti rozbití toho starého invalidního socialistického mixéru a samozřejmě dárku pod stromeček. Ať žijí datlové koule! (*ten nástroj vraždící mou trpělivost jsem nesnášela*)

Zaplať pánbůh za volno! Konečně pohoda na můj oblíbený seriál American Horror Story. Pomalu finišuje, což mne hází do slastného očekávání na novou sérii. Netuším o ni nic, ale bude stát za to, jako všechny. Spousta lidí má jen některou oblíbenou, já ráda všechny, Asylum nejvíce.
No a o filmech snad ani nemluvím, chci stihnout např. Grandhotel Budapešť, no, zkrátka chci dohnat, co jsem nestihla během celého roku.

A teď ze školního soudku - Mé nadšení ze svého úplně prvního splněného zápočtu, skládaného ve středu, byla mega! Úplně se mi do žil vlila naděje, že možná nejsem tam marný student, jak se zdálo. Ovšem... radost trochu polevila, při uvědomění si jedné zásadní věci - přijde leden a ten bude horší, pět zkoušek. Někteří lidé jsou na tom hůře, ale i tak malinko panikařím, i když bych měla být super v klídku, přece se mi osvědčilo, že asi nejsem tak úplně hloupá, když z dvaceti bodů má maličkost získala sedmnáct a půl. Snaha myslet na školu co nejméně se neosvědčuje, takže bych každým dnem měla přijít konečně s učícím plánem, abych vše stíhala narvat do hlavy.


Vaše Vánočně naladěná blogerka