6/01/2012

Rady pro unavené oči

Jestli máš stejně jako já poblémy s unavenýma očima, tak píši článek přímo pro tebe. Ráda ti poradím jak na ně.

Asi nejrozšířenější jsou lžičky. Dej na půl hodinky do mrazáku dvě čajové lžičky a poté polož asi na deset minut na zavřená víčka.

Další známá je salátová okurka. Pozor ne ta v nálevu, ale salátová :) Nakrájej čerstvou, studenou okurku na plátky. Lehni si a polož je na oči. Nech působit 10 minut nebo do dokuď nebude mít okurka pokojovou teplotu. Díky vodě v okurce pomáhá na unavené oči i pytle pod očima.

Heřmánkový čaj má blahodárný účinek. Nejen pro naše tělo, když ho pijeme, ale i pro nás odpadní sáčky z něj. Když si uděláš čaj, nech sáčky schladnout a přilož na víčka. Druhý způsob je, že v nálevu ze sáčků navlhčíš bavlněný hadřík a ten přiložíš. Heřmánek zklidňuje tkáň a zmírňuje otok.

Můžeš také namočit kosmetické tamponky v studeném mléce.

Existuje i cvičení. Stoupni si k oknu a dívej se na předmět někde v dálce. Potom se rychle podívejte na okenní tabulku, u které stojíš. Pak se podívejt zpátky na vzdálený objekt. Cvičení několikrát opakuj.
Pro oči je úlevou 2X nebo 3X denně vyplachování studenou vodou.
Zavři na chvíli oči a lehce si promni víčka.

Hodně spánku. Jak je to jen možné spát co nejdéle využij toho.

V nejnutnějším případě: V lékarnách najdeš některé přípravky, které pomáhají ulevit podrážděným očím. Kapky stojí okolo 100 Kč.
                      Tumblr_lqz2if50dm1qiq2u2o1_500_large