9/22/2016

Jablko

Kult nakousnutého jablka.
Poslední dobou se mě dotýká mobilní technologie, páč mám trochu problémy se svým Samsungem. Dostávám se dobrovolně do rozhovorů, ptám se, vyptávám, jsem zkrátka lačná po informacích, jsem takový technologický ignorant, takže zkrátka potřebuji poradit. A vláda iPhonů je tak rozsáhlá, že tato debata jím skoro vždy končí.

"A nechceš teda iPhone?"
Což o to, chtít můžu. Ale když se podívám na ty ceny, chtění mě tak nějak přejde. Představa, že se mi ten telefon pokazí, i když je prý pravděpodobnost velmi nízká, se mi vůbec nelíbí. Asi pocházím z kraje, kde taková suma je pomalu enormní, no.

"Vydrží ti dlouho."
O tom já nepochybuji, zkušenosti okolí mluví za vše. Ale ta cena...

"To našetříš."
Našetřím, ale představa, kolik věcí bych si mohla pořídit... uuuuuuu... mobil vs. třeba dovolenka, no, nevím.

"iPhone je prostě nejlepší mobil na světě."
Tak na tohle jsem trochu alergikuš. Z tohoto tvrzení, které je překrucováno do fanatického mekotání o tom, že všechny ostatní mobily jsou srajdy, vzniká pomalu až třetí světová. Lidi, každému vyhovuje přece něco jiného, tak někdo má rád tlačítkovou Nokiju a co, jako. Není třeba se hádat.

"Mám ho, jsem borka (or borec) a jsem nejlepčejší!"
Výkřiky úplně o prdu. Jo, jo, jo i tací lidé existují - jsem přinejmenším vládce planety tím, že mám mobil příslušné značky, ostatní s jiným typem nebo dokonce značkou jsou spodina. Ježiši, proberte se.

Nikdy neříkej nikdy, možná se jednou hecnu a vážně na něho prašule sesbírám a přesvědčím se konečně sama, co za mobil to vlastně je, proč je tak opěvovaný. A nebo prostě zůstanu u toho, že jsem ta chudá studentka, která řeší peněžní záležitosti tak vážné, že tolik peněz prostě nedá.


Mějte se pohodově!