7/03/2016

Vyjádření ke "Knize"

Jak moc je internetový svět... nepředvídatelný.
Vůbec bych nečekala, jakou lavinu reakcí spustí článek "Ne, raději knihu". Nebyl mířený útočně, závistivě, ani neměl být "slavný", nenáviděný ani opěvovaný, neměl žádnou předvídatelně velkou budoucnost. Ještě teď mám plnou hlavu konkrétních rekcí, které bych nikdy nečekala, které jsem musela cenzurovat a které mi zase o něco rozšířily obzory. Některé reakce přímo vyznívají nepochopením, některé byly přijaty příliš osobně.
Mám tu zde přesně 284 publikovaných článků, čtivě úspěšná je hrstka, drtivá většina byla přečtena pár lidmi a reakce pomocí komentářů je malá.
Za všemi si stojím, názory se mi vyvíjí, stále se učím, stále přemýšlím.

Budu naprosto upřímná. Tak nějak cítím konkurenci a potřebu být alespoň trochu "blogově" chtěná a možná to je teď můj kámen úrazu, karmický zákon. Nikdy bych nešla přes mrtvoly, ani na tom nelpím, ale vývoj ku větší popularitě láká. Je to jen má představa, nic, co by bylo markantní a mega důležité. Tohle všechno se mi vrátilo právě v té "popularitě" tohoto článku. V tom, že má "blogerská vizitka" byla vytvořena právě tím, že... kritizuji. Jak říkám, za článkem si stojím, ale... když si vezmu, kolik píle dávám do fotografií a článků, které jsou opomenuty a rozruch způsobí článek takového charakteru... je mi trochu stydno a taková "popularita" se mi vážně nezamlouvá.

Na závěr bych chtěla poděkovat všem, kteří stojí při mně, nemají potřebu útočit anonymy a berou blog jako celkovou záležitost mé maličkosti a ne jen článkem, který je u některých považován za závistivý, útočný, zbytečný.