5/01/2016

Cvičební uvozovky

Po druhé snědené čokoládě se musí člověk zarazit a říci si: "Nežer tolik sladkého, proboha, budeš macík!" Je až neuvěřitelné, jak ohromnou moc mohou mít sladkostní mňamóznosti. Ruská ruleta - zmrzlina... odolám, neodolám, odolám...

Pamatujete na Výzvu? Tak ta je už zase pasé. Vlastně již od konce posledního zkouškového období. Tento program je strašně fajn, má velký potenciál zachránit, povzbudit a nabudit spousty lidí. Má chyba je v tom, že se toho nedokáži držet. Nevím, možná je to tím, že nemám k periodickému pohybu vztah. Nebo jsem jen líná. Možná je podstata v mém nešvaru nechat se lehce ovlivnit různými faktory, např. stresem. Stačí mi málo a jsem totálně v ... a pohltí mě chuť "na nic", ani na věci, které mi dělají radost (do toho by se okrajově pohyb dal zahrnout, ale tím, že se tady kaji by to bylo lehce nevhodné). Ale jako ano, pohyb mi dělá radost - po běhu, cvičení s videem se cítím... povznesena nad své "nehybné já, které je lehce ovlivnitelné leností, stresem, atd.".
Možnost chodit do fitka mi přijde nákladná. Pod vedením specialisty bych se možná cítila pod větším tlakem a myslím, že ohledy na svůj zdravotní stav by se v potaz brát měl v případě, že má člověk nějaké osvědčení (mám šílený problém s jakoukoli zátěží, svírá se mi hrdlo,... musím se poptat a otestovat, zda není chyba jinde, než ve fyzičce). Ale v podstatě tuto možnost nezatracuji, možná by mi vedoucí ruka pomohla a možná také sama hledám důvody "proč to nejde".


Váš blogerský zajatec v "Cvičebních uvozovkách"