4/17/2016

Blyštivý svět blogerky

Nelíbí se mi, co se postupně z člověka, který spravuje blog stává. Jakási nadlidská bytost. Co dělá blog blogem? Jeho autor, který si na nic nehraje a autenticky mapuje, tvoří,... ale co když pochybnosti nad reálnou autentičností jsou na místě? Stane se z "blogování" jen jakási bublina nafouknutá do gigantických rozměrů falše, nablýskaného světa, který je jen hoden studeného obdivu?

"Udělat dojem na lidi můžete i z dálky, ale opravdu zasáhnout lze jen z těsné blízkosti."
John C. Maxwell

Tvořím, píši, fotím,... protože mě to baví. Baví mě mít svůj malý virtuální svět sdílený s lidmi, kteří stojí o mou tvorbu, stojí o to, mě poznat nebo mě znají osobně a nemají problém sledovat i mé virtuálně autentické já, baví je číst mé řádky,... představa hraní si na ťuťu člověka bez úzkostí, s velkými financemi, se Starbucksem v ruce, s neustálých focením typických insta shitů (netvrdím, že se také občas nenechávám strhnout trendy, ale pořád si myslím, že nejsem typická instaBITCH) a žitím převážně svého virtuálního já na úkor svého reálného já. 

"Kdo jedná proto, aby za to byl odměněn nebo, aby nebyl potrestán, není sám sebou nýbrž závisí na pochvale a kritice druhých. Dává tak nad sebou ostatním moc a vydává se na pospas cukru a biči."
Reinhard K. Sprenger

Setkala jsem se s názory typu: "Tvůj blog je odlišný od ostatních." ... "Tvůj blog není pro každého." ... a já s tím souhlasím. Nepíši pro masu lidí, která slepě obdivuje něčí virtuální já, ale pro určité Vyvolené. Chci, aby se všichni cítili při čtení mých řádků lépe, měli chuť se rozvíjet, užívat si života. Osobnostně rostu a s tím i můj blog. Neustále házet sluníčka neumím, střídají se mi pocity, nálady,... ale jsem to já. Bez přikrášlování a masek. Každé slovo, každá fotografie je můj odraz mého autentického já ve virtuálním světě. Není to mé úplné já, odraz nikdy nepředčí originál, ovšem jako plagiát rozhodně neslouží.


Mějte se krásně!
Vaše autentická blogerka