11/04/2015

• Deník vysokoškolačky • Jídlo a žvanec

Být studentem má mnoho výhod... tak třeba dotované jídlo v menzách.

Pro ty, co neví - menza je jídelna. Hned, jak vejdete vás div neporazí čmoud závodní jídelny. Až na tento odér je to v celku v pohodě, pozor na "v celku". Jídlo se dá, jen... ta má vegetariánská jídla jsou v celku bez fantazie. Prd na talíř nějaký ten žvanec, aby se vege-lidi necítili ukřivdění. Přístup nic moc. Předem koukám na nabídku a jen výjimečně si vyberu, aby jste rozuměli, povinné vege jídlo je jen jedno, takže na výběr toho moc není. Abych jim neukřivdila, objevují se i ořechové řezy, salátů je tam spousta, kompoty,... časté formy sladkých alternativ jídla bez masa je až až. Člověk je za teplé jídlo na vysoké škole tak vděčný, že to sní. Ta cena je špičková, účel to splní. Jen mne zaráží... nešlo by to trochu jinak? Trochu zapojit luštěniny, dusit zeleninu, zapékat ji,... vzít kuráž a vařit si sama, tož otázka. Zvažuji, zvažuji,...
Jinak na koleji jím stylem, co si koupím, co si přivezu z domova. Přijít ze školy a vyvažovat si, tak na to má osoba byla zatím dost líná a unavená. Jsem strašná, ukamenujte mě, vypadám rozmazleně. ... UPDATE! - udělala jsem si bramborový knedlík na vejcích, dobrý začátek, ty ale jedeš, Nectarinko! :D
Možná se ze mě přece jen stane vařícím člověk na koleji... ale... o tom možná jindy. V jiném čase, možná dokonce v jiné dimenzi...


S vařící (ne)láskou
Vaše blogerka