9/26/2015

Život knihovní brigádnice vol.II

... a máme tu slíbené pokračování mého knižního příběhu...

Nikdy nezapomenu na Pána, ptající se na knihu "Co nám chybí." Tato kniha je od uznávaného českého experta přes alternativní medicínu. Má okolo sta stran a pojednává o prvcích, spouštějící v našem těle určité procesy. Ptal se mne, jestli se u nás na škole učí zdravověda. Odpověděla jsem, že na základní škole ano, ale jen rok a i ten byl celkem v učivu odbytý. "Z této knihy by se mělo vyučovat ve školách." řekl a dodal svou úspěšnou zkušenost v léčbě své ženy s otokem zápěstí. Na prodejně byl jeden kus, když přivezli další, prohlédla jsem, dala stranou a byla moje. Od tohoto autora mám teď doma ještě "Alternativní medicínu".

Nejvěrnějším zákazníkem české a hlavně šumavské tématiky je Pán připomínající mi "hodného obra". Nechtěla bych ho urazit, ale když on je takový... no, rozměrově velký, ale má přezdívka je myšlena jen v dobrém. Kupuje knihy po nejméně šesti. Nedávno vyprávěl: "Má žena je ze mne zoufalá, knihy jsou všude. Musím si zřídit novou knihovnu." Na klubové kartě má tuším nejvíce věrnostních bodů ze všech.

Už je tomu celkem dlouho, ale vryl se mi do paměti jeden mladík. Přišel v khaki zelené ošoupané bundě, s lehkým pubertálním knírkem a požadoval po mně audio CD s převyprávěnou poezií. Neměli jsme, objednalo se. Za asi týden přišel, mrkl: "To není, co jsem chtěl, na shledanou." Já jen koukala. Tak moc o to stál, má mysl si přehrávala scénář, ve kterém své přítelkyni přinese cédo, políbí se a nyny. Prý se takhle choval často, měl náročné požadavky a nakonec nekoupil.

Je k nezaplacení, když se na vás někdo známý jde podívat cíleně a nebo vás s šokem vidí za kasou. Své milé známe, zpestřující vám pobyt v obchodě je... jeeej, nyny.
Naproti tomu někdy dokonce stačí chvilka a můžete mít na krku pokus o vraždu. Udržíte se, ovšem po chvíli přemýšlíte nad tím, kolik munice jste mohli okolo sebe použít.

Strašně, ale nehorázně mne lákalo si všechny knihy, líbící se mé maličkosti, koupit. Jestli jste milovníci knih jako já, víte o čem mluvím. Knih doma není nikdy dost. Nikdy! Naštěstí byla několik málo týdnů zpátky akce dnů Marianne s dvacetipěti procentní slevou. Heh, Lady měla pré a navíc nakoupila pár knižních dárků. Rozšoupla jsem se pěkně, nechcete vědět o kolik je má peněženka teď lehčí. Výčitky svědomí nemám, všechno to jsou knihy nezbytné k životu na této planetě. Akorát... jak je možné, že z šesti knih jsou tři pro mě? o.O


Mějte se překrásně!
Vaše blogařející blegerka