4/06/2015

Imaginárně nejslavnější blog na světě

... je ten můj! :D

Lehké uvažování nad aktuální blogerskou situací :)

Píše se rok 2015. Vše se točí ve stále se zrychlující smyčce, život je čím dál tím více uspěchanější, rychlejší, chtivější. Ano, chtivější. Lačním po nových a nových drbech, informacích, trendech,... chci být zastoupena v mnoha oborech, slintám nad čerstvě vymyšleným designem a toužím se zapsat do historie. Ale jak? Jak tvořit "dílo", které by na mne odkazovalo v současné i budoucí sféře? Co třeba... psát blog? Čtivý, pro mnohé oblíbený zdroj nebulvárních, příjemných, lidských a čistých slov. Bez přetvářky. Upřímně. Bez tabu. Subjektivní web odkazující na osobu, žijící ve svém neotřelém světě. Světě neúnavném, zajímavém, s lidskými odkazy na člověka jako tvora mýlícího se, zranitelného, překvapujícího a v mnohém neidentifikovatelného.

Mám si snad ulíznout kadeře, obléci do šarlatového spodního prádla či snažit se kontroverzně vystupovat? Ne... to já... neumím. Nedokáži jít s proudem, nemohu zapřít svou citlivou, zvláštní až bizarní povahu, své jedinečné já směřující k nekonvenčnosti. Nedokáži si představit svůj virtuální prostor plný zajetých, na každém rohu vidících článků. Titulní názvy postů, směřující ke stejnému tématu, jako již v tisících článcích předtím.

Nikdy nebudu moct psát jednolitě. Inspirovat se jedním směrem, proudem, který mne odnese sice dál, protože "vše teče", ale nikdy mne nikam neposune. Jak se mohu rozvíjet, když se budu zabývat tím samým pořád dokola? Jaký je vlastně význam takového proudu? Čím mne to obohatí, že vím, jaký mám dnes použít toaletní papír z toho nepřeberného množství "toaleťáků"? Je to sice pěkný koníček, ale těžko mne osobnost, píšící blog, realizuje do osobnosti, kterou chci skutečně být. Já prostě potřebuji "něco víc".
Paradoxně i tvorba osobního blogu je inspirovaná jedním směrem. Ovšem s jedním zásadním rozdílem. Je biografický. Je o myšlenkách, o strastech, radostech, životních zkouškách... o mě.

Tímto textem jsem chtěla vyjádřit touhu každého pisatele píšící blog o pevnou a velkou základnu čtenářů. Není to evidentní, je to dosti neurčité. Možná bude na tento článek salva kritiky, ale... jsem tu. Jsem tu abych bořila nyny svět miliardy stejných blogů.

Vaše blogerka