3/24/2015

Stressssssssssssss

Boj se stresem?  Makačka.

A platí to obzvlášť, když máte těsně před maturitou. Řekla jsem si, že nebudu trapčit. Budu se stresovat (to prostě nemůžu zastavit), ale s mírou. Prostě vyvažovat stres pohodou.
A proto si má maličkost sepsala body, kterými se chce, ano chce! řídit, aby se z toho všeho nepomátla :))



1. Nebudu šílet
Ano, to je velmi důležitý bod a proto je na prvním místě :D Nebudu za každou cenu chtít stíhat všechno, musím si říkat, že všechno, co potřebuji stíhám a snažit se vyrovnaně rozložit úkoly, abych opravdu z toho nezešílela.

2. Rozložím robotu
Dělám si jakési harmonogramy. Rozložím si práci tak, abych nezešílela (viz. bod jedna). Sepisuji a sepisuji, v hlavní roli diář, ve vedlejší roli papír(y) nalepený na mé skříni.

3. Spi už
Spánek je potřeba a bla bla blablabla. Důležitost této činnosti si má maličkost uvědomila teprve poměrně nedávno. Vysoké stádium nevyspanosti = když už nevnímáte ve škole výklad, víčka se vám zavírají jako kdyby je někdo tlačil, sníte na co přijdete jen proto, abyste se zaměstnali činností a neusnuli, ztrácíte pojem o časoprostoru, neumíte spočítat primitivní matematické příklady, brutálně se vám mění nálada, ztrácíte paměť během pěti vteřin a nebo chcete vynést kočičí záchod, když jste ho před hodinou vynášeli.


4. Ooohmmm
Meditation. Dobrá to věc. Do tureckého sedu nebo jiné pro vás pohodlné pozice a soustředit se na dýchání. Pár protahovacích cviků jako bonus, člověk přijde na vyčištěnější hlavu, srovnanější myšlenky a na chvíli má klídek. Aspoň půlhodinka min.


5. Hudební pilulka
Muzika je lék. Na všechno možné, stres nevyjímaje. Strašně mi pomáhá poslouchat písničku při dělání projektů, ale i třeba zpracovávání témat. Šrocení, kterému říkám "tupé", kdy do sebe lijete věci, které vás totálně nebaví a víte, že je hned následně zapomenete a nikdy nepoužijete, tak u tohoto poslouchám muziku jak kdy.

6. Lásce vpřed
Kdo má po boku svou lásku (ať partnerskou nebo kamarádskou) případně lásky má vyhráno. Napumpovat energií dokáží milovaní lidé neskutečně. Jako kdyby se vám mělo povést všechno na světě. A samozřejmě do tohoto bodu patří i rodina.

7. Pidi radosti
 Radovat se z krás, které mi život i v tak stresových dobách nabízí. Radování se z maličkostí je prostě fajne.

Upozornění pro LN:
Nejdůležitější ze všeho je nebrat svá "pravidla" jako pevný řád.

Nesnáším přesně lajnované věci, ať už seznamy, povinnosti, rozpis dovolené,... i když je řádkování k užitku, pevně se něčeho takového držet většinou klade nároky na "ťipťop". To ne, jako. V tom já nejedu.

Chci hlavně přežít toto období ve zdraví a v co největší pohodě... o tom je mé aktuální já... o tom je tento článek... a s tím se s vámi pro dnešek loučím :)

Mějte se pohodově, krásně a žůžově! 

Vaše streslá blogerka