12/21/2013

• Že, by alespoň "mini" změna? •

Jak začít... :D Ani nevím... chci článek pojmout jako pochvalu světu, který dává snad konečně zelenou plnoštíhlým, nevychrtlým modelkám, ale vlastně jsem jinak hluboce přesvědčena, že kult "kostřiček" na molech se stejně nezlepší, páááč na ramínkách na šaty (promiňte, modelko-děvčata) je zkrátka všechno oblečení na pohled vidět lépe... alespoň palec nahoru za snahu :))

And I say the same thing every single time.

Je mi jasné, že "zrovinka" můj názor není světovou osvětou. To záleží na "vyvolených" fashion průmyslu...

Chci, aby nás nikdo nenutil (ať už úmyslně nebo ne) do pochybností, jestli máme ty správné míry. Cítit se dobře v našem těle zcela automaticky a přijmout se. 

Jsou různé druhy lidí řešících váhu, jeden z nich je bohužel i ten druh, který tvrdí, že je zcela v pořádku, když je dívka/žena obézní. Jak se to vezme, na jednu stranu s tím nemám vůbec problém, ale zase na druhou nemůžu z toho, když mi holčina s nadváhou do očí tvrdí, že nikdy nezhubne, takže se ani snažit nebude, má na krku oznámení od doktora, který má výsledky, že má vysoký cholesterol, cukrovku v rodině a já nevím, co všechno a přesto ji vidím, jak do sebe ještě láduje brambůrky... proboha holky, když jde o zdraví, jde všechno ostatní stranou a vyhledat výživového poradce s prosbou o pomoc, o sestavení zdravého jídelníčku, který mi pomůže, není ostuda.

Znáte "Jste to, co jíte"? Zdravý životní styl není jen o nějakém výmyslu, je o respektování toho, co sníme, aby naše tělo fungovalo, jak má. Sama jsem z rodiny, která doslova kašle na nějaké zdravé zásady (jídla, sportu), ale chci jim jít příkladem. Nesnažit se být přehnaně štíhlá, ani naopak. Snažím se o rovnováhu svého myšlení a smýšlením o jídle, s jídlem samotným. Přiznávám... jsem docela vybíravá ;)), ale nestydím se za to. Jinak, samo, že nejsem svatá... také čoko a podobně hřeším :))

Tolik k mému smíšenému názoru na modelky, jídlo a tak obecně k tomuto tématu ;))
Vaše poznatky si mile ráda přečtu... doufám, že nebudou jen negativní ;)

Mějte se krásně a nádherně zároveň, alespoň trošku si užijte první zimní den ;))
Vaše nezkreslená blogerka






* Partnerem článku je Systém asistovaného hubnutí s.r.o. - nestátní zdravotnická zařízení příslušných krajů, služby diplomovaných nutričních terapeutů