12/17/2013

Uklízecí článek

Já a úklid. Dvě odlišné věci, které se navzájem moc nerespektují... a nebo ano? :D

láska | Tumblr

Poslední dobou beru úklid jako jakousi formu relaxace. Já netuším, jestli jsem nějaká zvláštní "odrůda" člověka, ale poslední dobou, kdy toho na mou psychiku bylo opravdu moc, jsem zabrousila do tajů svého pokoje a zjišťovala, že u sebe mám spousty a spousty věcí... vzpomínek, které jsou buď bezvýznamné nebo opravdu jedny z "best". Začala jsem třídit myšlenky, vzpomínky i ohodnocovat danou věc.
Opravdu nikdy jsem nepatřila mezi úklidové maniaky, nikdy jsem neměla potřebu mít vše "vycíděné" do posledního detailu a pracovat jen v sterilním prostředí. Říkám tomu "Umělecký nepořádek". Protože každý umělec, každá umělkyně dává prostor svému uměleckému cítění kdekoli, i v nepořádku (samo, že ne v nějaké přehnané špíně "dobytčáku" :D). S hrdostí mohu o sobě říkat, že mám určitý smysl pro krásné věci, pro uměleckou hodnotu, dokáži ocenit píle vložené do daného díla... s tím souvisí, že je zkrátka důležité cítit se v prostředí, které nám dává inspiraci, pocit bezpečí, nezkrotné fantazie,... dobře. Samozřejmě, že každá věc má svůj řád, pořádek musí býti, ale neměl by se stavět na první místo. Měl by povzbuzovat, inspirovat... proto bych se nikdy v životě nehnala za přehnanou čistotou a řádem, záleží na každém z nás, co pro něho znamená pořádek...

A jak to máte s úklidem vy, zlata moje? :**

mějte se krásně a nádherně zároveň
Vaše nemocuklízecí blogerka






Zaposlouchej se... do super písničky, která je na uklízení jako dělaná ;))


*Partnerem článku je EZA - společnost zabývající prodejem a servisem úklidových potřeb, profesionálními úklidovými službami.