7/19/2013

Spropadené sluníčko v akci - Au! -

Kdo se nikdy v životě nespálil, je šťastný člověk, vyléhávající si šunčičky na dečce, popřípadě na lehátku, bez starosti, že by se chtěl za chvilku obrátit a pálila ho celá polovina těla. Ach, to by byl život! :))
Jsem (jak už jistě všichni víte...) bledulka obecná a zrovna toto je pro mne velmi ožehavé téma. Tak zrovna včera se mi podařilo opět se (po asi půl roce) pěkně spálit na klíčních kostech, za krkem a malinko na ramenou. Pro mne je to tragédie! Nesnáším pálivá jídla, nesnáším ani pálivá záda, kapiš? :D
A teď už asi posté za svůj osmnáctiletý život přemýšlím: "Jak se toho zpropadeného pálení zbavit?!"

"Jdeme do boje proti spálení od sluníčkááááá!!!!!"

Důkaz o mém bledulkovství ;))


První pomocí mi jsou obklady. Studené obklady vydrží chvilku chladit, ale je to taková základní možnost úlevy. A nebo ještě lépe: namáčet se ve studené vodě ;))




 

Bílý jogurt nechutná každému, zato bledulky by měli zpozornět a pelášit pro něj do sámošky. Díky bílkovinám napomáhá hojení a tuk zvlhčí vysušenou pokožku. Podobně je na tom i obklad z mléka. Ale pozor: odtučněné výrobky nemají takový velký efekt.






 

Aloe Vera je u nás doma jediná rostlinka, které se podařilo v našich, drsných, domácích, bojových podmínkách přežít. Nádherně zklidňuje jakékoli problémy pokožky, pomáhá hojit a prý ji používala i Kleopatra a Nefertiti. No, tak díky těmto světovým dámám stojí za vyzkoušení, ne? ;))






A jako poslední mám tu mám Přírodní krém s olivovým olejem, pro suchou pokožku, od značky Ziaja. Chladí a nádherně promašťuje. Není ani nijak drahý, tato značka se zaštiťuje svou přírodností a nízkou cenou.







Jen pro zajímavost: jsem snad jediná z rodiny, která má tak moc citlivou pokožku. Nejblíže je mi má přírodně zrzavá sestřička, ale ta má celkem jiné problémy, než já, takovou menší alergii.
I když teď je červenost slabší, než jindy, stejně jsem dost tím zdeptaná :) I když, jo musím uznat, jsou doby, kdy svítím jako panáček semaforu, a ne nemyslím toho zeleného ;D

Máš nějaké tipy na spáleniny od slunce? Ráda se přiučím, jak bojuješ s tímto problémem ty :)) 
Poděl se o své zkušenosti s péčí ;))