3/03/2013

Skoroosmnáctka zahalená v padesáti odstínech šedi...

Tumblr_mimilbnejd1s1vczco1_500_large
Snad i tebe okouzlila kniha Padesát odstínů šedi. Na naší planetě (a dost možná i na jiné) není živáčka, který by tuto knihu neznal. Nejdříve jsem moc nechápala její kouzlo, proč se tak rychle stala bestsellerem po celém světě, ale po přečtení úryvku na netu mě Padesát odstínů úplně pohltilo... a musela jsem si ji přečíst prostě celou. A tak šla Evička do knihovny a hledá a hledá.... a v počítačové databázi našla, co hledala. Ale co to vidí? 14 REZERVACÍ!!! Panebože, to bych čekala přesně jeden rok a dva měsíce, to tak. Nedalo se nic dělat a šlo se s prosíkem za maminkou, jestli by jako nějak nešlo, si ji koupit a moje milující maminka nejdříve nebyla moc nadšená, ale nakonec svolila a balíček, který přišel zaplatila :) A tak se stalo, že se náš byt zahalil na celý víkend do šedivého odstínu s pomocí Christiana Greye.
Zamyslela jsem se... už vím, kde vězí ten úspěch. V tom, že většina žen a dospívající dívek ve skrytu duše touží být Anactasiou a najít svého Christiana, podstoupit riziko, které jejich vztah skrývá a splnit si ty nejšílenější sexuální představy, za které se spousta z nás stydí.
Po pár kapitolách jsem si uvědomila, že si představuji jednoho jediného kluka na pozici Christiana, který by mě mohl takhle radikálně pokořit. A moc mi to zjištění radost neudělalo. Hold snaha někoho dostat z hlavy a srdce je složitá. Ach jo... tak kde zatrsakr jsi ty můj osobní Christiane?!