1/13/2013

Kosmetickoúvahová motivace

Nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že budu závislá na kosmetice. V minulosti mě skoro pořád někdo přemlouval, abych si zvýraznila oči, namalovala pusu, zamaskovala obličej (ne, sranda :D),... Nikdy jsem nebyla ta, co jen mrkne a u nohou ji leží padesát sedm kluků s žádostí o ruku. Říkala jsem si, že taková ani nebudu, takže snažit se vypadat "lépe" u mě rozhodně není na místě. Ale až nedávno jsem pochopila, že o tohle v kosmetice nejde. Jde o dobrý pocit, který ze sebe holka, žena má. Pocit, že pro sebe dělá něco dobrého. Pocit, který dává jistotu v sebe samotnou.

Sebevědomí je super věc. Vždycky jsem obdivovala všechny ty "včelí královny", které září sebevědomím na pět kilometrů daleko a které jsou všelijaké. Až do teď. Teď obdivuji všechny holky sebevědomé, zářící štěstím, milé ke komukoli, respektující každého človíčka na této planetě (i mimo ni :D). Protože takové jsou moje vzory. Aby bylo jasné, proč tento odstavec píši: "včelí královny" většinou mají kosmetiku na prvním místě a využívají ji, aby načerpali dostatek sebevědomí k tomu, aby se po někom, např. vozily. Zdravě sebevědomé holčiny (mé vzory) se případně také zabývají kosmetikou, ale berou ji jako zpestření svého života, koření, které jim dává... ani nevím přesně co, ale je to velmi příjemná kombinace pro můj ideál moderní dívky.
Sice jsem chtěla dojít v tomto článku někam trošičku jinam, ale myslím, že tento pohled není nijak špatnou úvahou.
A nakonec se budu po několikáté opakovat, ale chci, aby si věděla, že jsi krásná za jakýchkoli okolností, s make-upem, bez něj, v pyžamu, celá od bahna ;),... zkrátka jsi nádherná, nezapomínej na to :)

měj se krásně a nádherně zároveň
tvoje
Tumblr_locheljkll1qaimnno1_500_large