12/14/2012

R. I. P. Amanda Todd - poselství jejího příběhu...

Jako spostu lidí i mě zasáhl osud Amandy Todd... Byla ve všech ohledech krásná... A přesto se jí stalo něco, co by nikdo snad ani nikomu nepřál... Její lehkovážnost v sedmé třídě se jí stala osudnou. V tomhle věku pořádně spousta z nás nemřemýšlí a v pozdějším věku se nám to může krutě vrátit. Znáš příběh Amandy?

Amanda byla obyčejná holka z Kanady. Měla nádherný hlas. Jako polovina naší zeměkoule si založila účet na youtube, aby se svěřila světu se svým příběhem. V sedmé třídě se bavila s přáteli přes webkameru, když v tom jí někdo navrhl aby se svlékla. po nějaké době ji začal kdosi (pro mě někdo úplně nepochopitelný) vydírat. Dokonce založil stránku na FB s její nahou fotkou. Svým hnusným vlivem zmanipuloval ostatní k tomu, aby Amandu psychicky deptaly psaním hnusných věcí, atd. I když změnila školu, šikana se opakovala. Amanda nevěděla jak dál a jako jediné východisko viděla sebevraždu.
(podrobný příběh Amandy přímo od ní zde: http://www.youtube.com/watch?v=vOHXGNx-E7E&feature=channel&list=UL)

Příběh Amandy je ukázkový, kam až může zajít psychický teror. Z části vím, co musela prožívat. Vím, jaké to je projít si šikanou. Proto s ní tolik lidí soucítí, protože se s ní alespoň trochu ztotožní, i když teď už mezi námi není. Je hrozné uvědomit si, že potřebovala pomoc a NIKDO ji nevyslyšel, i když udělala tak srdcervoucí video s celým svým "nekonečným" příběhem.

Každý kdo se někdy někomu vysmíval nebo někomu dokonce ubližoval fizicky a nebo jakoliv jinak, by si měl sáhnout do svého svědomí a říct si, proč to vlastně dělám? Chci si tím něco dokázat? Můžu žít se svědomím, že někdo kvůli mě trpěl?

A všem, kteří si prošli podobným peklem jako Amanda, já nebo tisíce možná miliony lidí po celém světě chci vzkázat, aby nezapoměli, že co nás nezabije, to nás posílí. Ten boj nad šikanou vyhrajeme. Zkuste zastavit ta muka. Svěřte se. Komukoli. Třeba i mě. Rozhodla jsem se využívat FB, abych se mohla spojit s někým, kdo by se cítil tak moc sám a nebo by si chtěl jenom tak pokecat :): https://www.facebook.com/eva.dubova.71

R. I. P. Amanda Todd

prostě jsem musela šířit dál poselství, které nám příběh Amandy dává...